Upriličena Svečana akademija 343. generacije učenika Behram-begove medrese u Tuzli

Spread the love
Menprom

Koncertna dvorana BKC-a TK Tuzla ugostila je danas veliki broj posjetioca koji su došli ispratiti 343. generaciju učenika Behram-begove medrese kojih u ovoj obrazovnoj ustanovi ima iz raznih krajeva BiH.

Reha Centar

Ništa slabije rezultate od prethodnih generacija nema ni ova, pa su tako tokom svog školovanja postizali zavidne uspjehe na takmičenjima iz svih oblasti znanja, i na svim nivoima.

Ovogodišnja generacija broji 142 učenika, a karakteristična je po tome što u njoj ima 2 učenika hafiza i 4 učenice hafize.

  • Ovo je naša najvažnija godišnja svečanost. Ispraćamo maturanate 343. generacije učenika Behram – begove medrese, odnosno 23. generacije u ovom novom obnovljenom periodu rada. Ispraćamo ih u novi život sa novim izazovima na studije i nove karijere i učimo im danas hajr dove i dajemo naše upute i savjete kako dalje, mada smatram da su to oni već naučili. Puno je emocija i sjećanja danas ovdje jer oni su bili zajedno četiri godine i danas će nam pokazati mali dio onoga što su naučili jer ovo je danas njihov program koji su pripremili. Dugi niz godina ova školska ustanova je među najboljim na kantonu i to su svakako zasluge ne samo ustanove već i samih učenika i već sada imamo jednu realnu vremensku distancu da i mi sagledamo sve učinke i efekte našeg rada, – kazao je u izjavi za medije direktor Behram-begove medrese u Tuzli Ahmed ef.Hatunić.

Bogat program za dušu koji su pripremili učenici Behram-begove medrese u Tuzli oduševio je sve prisutne a treba svakako napomenuti da im se na kraju  obratio i muftija Tuzlanski Vahid ef. Fazlović koji im je zaželio da ostatak života satkanog od školovanja, rada i porodičnih izazova i vrijednosti provedu na putu dobra, za sebe, svoje porodice i sve one koji ih okružuju.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara