Radnički protesti u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Obespravljeni radnici, u najvećoj mjeri , te predstavnici Plenuma i građani Tuzle, izašli su na prvomajski uranak, tačno u 9 sati, okupljanjem  pred zgradom „Soda So“ u Tuzli, kako bi iskazali svoj otvoreni revolt i negodovanjem aktuelnim stanjem i položajem u kojem se trenutno nalazi radnička klasa.

Reha Centar

PROTESTI 1 MAJ

DSC_0059_1388

Ništa bolji položaj od uposlenih radnika koji su ostali bez posla nemaju ni nezaposleni, ali su ovaj dan ipak odlučili proslaviti, pa ih je pred bivšom zgradom Vlade bilo nešto manje nego se očekivalo.

DSC_0060_1389

DSC_0061_1390

Na proteste radnika i građana zajedno sa svojim ministrima u Vladi Tuzlanskog kantona stigao je i aktuelni premijer Bahrija Umihanić, kao i načelnik Tuzle Jamin Imamović, koji su se na taj način solidarisali sa prosvjednicima kojima su obećali davno obećano.

PROTESTI 1 MAJ

DSC_0117_1446

Okupljeni radnici i prosvjednici su se, nakon bivše zgrade Vlade TK-a,  uputili pred zgradu MUP-a  a zatim i zgradu Suda i Tužilaštva Tuzlanskog kantona u kojoj nema nikoga jer se slavi praznik, nakon toga i pred zgradu sindikata od kojeg također traže veći angažman u zaštiti osnovnih radničkih prava.

Nakon protestne prvomajske šetnje radnici su se razišli svojim kućama, neki opet pješice kako su i došli do Živinica, Lukavca i sl. a premijer sa svojim ministrima, baš kao i načelnik Tuzle službenim automobilima, vjerovatno nešto lagodnije nego ovi napaćeni radnici proslaviti 1. Maj Međunarodni praznik rada, logično jer oni rade !!!!

PROTESTI 1 MAJ

DSC_0137_1466

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara