FHMZ: U BiH danas kiša i snijeg

Spread the love
Menprom

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom u sjeverozapadnim područjima.

Reha Centar

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan Sedlo 0, Bugojno i Sarajevo 2, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 3, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Drvar, Jajce, Široki Brijeg, Srebrenica, Zenica i Zvornik 4, Grude, Livno i Stolac 5, Mostar i Trebinje 8, Neum 10 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, az 4 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Povremene padavine i niže temperature, uz izraženiji osjet hladnoće u jutarnjim satima, kod većine meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom i susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine moguća je susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu zemlje temperatura zraka između 8 i 12 stepeni.

Utorak: U Bosni oblačno. Lokalno u poslijepodnevnim i večernjim satima u nizinama može pasti malo kiše ili susnježice, u višim područjima malo snijega. U Hercegovini prije podne većinom razvedravanje. Više oblačnosti bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

Srijeda: U Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 30, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

Četvrtak: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i magle ili niskih oblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara