Samohrana majka iz Bihaća sa dvoje maloljetne djece treba našu pomoć

Spread the love
Menprom

Portalu Ljuta Krajina obratila se samohrana majka Hodžić Ekrema iz Bihaća sa dvoje maloljetne djece koja kaže došlo mi je do grla i prisiljena sam da na ovaj način tražim pomoć dobrih ljudi.

Reha Centar

Imam dva sina kaže Ekrema jedan je prvi a drugi četvrti razred osnovne škole u Bihaću, podstanar sam i plaćam mjesečnu kiriju za stan 130 KM plus režije. Nezaposlena sam žena-majka i tražim bilo kakav posao i nije me stid raditi bilo šta samo da prehranim i obezbjedim svojoj djeci komad kruha. Povremeno radim čisteći tuđe stanove od kojih preživljavam ja i moja djeca.

Na naše pitanje zašto Ekrema nije tražila jednokratnu pomoć od Općine Bihać jer pouzdano znamo da nikog od teško ugroženih građana i sa izrazito lošim socijalnim statusom načelnik Galijašević nikog nije odbio. Ekrema odgovara: Tužna sam jer nisam naišla na podršku Općine i općinskog načelnika kako Galijaševića tako i onog Muslića koji je bio prije njega. Podnosila sam zahttjev i jednom i drugom kako bi baram za ogrijevno drvo se obezbjedila ali niko iz Općine Bihać nije mi se javio niti odgovorio na moj pismeni zahtjev.

Hodžić Ekremi prijeti otkaz i iseljenje iz stana jer nije više mjeseci platila korištenje i režijskih više mjesečnih rate za stan. A potrebno je ovoj samohranoj majci sa dvoje maloljetne djece sve; od novca za podmirenje kako kaže kirije, troškova ogrijevnog drveta, djeci obuća, garderoba, oprema za njihovo redovno školovanje i sve drugo što ide uz to..

Svi koji na bilo koji način žele pomoći ovoj samohranoj majci neka se obrate redakciji portala na E-mail ljutakrajina.net@gmail.com ili tel +387(0)61/774-782 i dobit će više informacija kako i na koji način stupiti u kontakt sa ovom teško socijalno ugroženom obitelji.

Ovim putem javno pozivamo načelnika Općine Bihać Emdžada Galijaševića da pruži hitnu jednokratnu financijsku pomoć Hodžić Ekremi kako se ista ne bi našla sa djecom na ulici.

LjutaKrajina.net – Aktuelno.ba

Komentari

Komentara