Završen 29. ciklus Edukacije za vođenje poslovnih knjiga u Sarajevu i Tuzli

Spread the love
Menprom

FINconsult je danas u Tuzli, u  prostorijama Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra upriličio svečanost povodom dodjele certifikata učesnicima 29. ciklusa Edukacije za vođenje poslovnih knjiga.
“Cilj edukacije je osposobiti učesnike za samostalno vođenje poslovnih knjiga privrednih društava I samostalnih poduzetnika, obrtnika. Uz podršku stručno-kompetentnog  i profesionalnog predavačkog osoblja, učesnici su stekli praktično znanje i vještine rada u: finansijskom, materijalnom i robnom knjigovodstvu, blagajničkom poslovanju, PDV evidencije, obračunu plaća, sastavljanju finansijskih izvještaja, izradi poreznih prijava.
Najveća vrijednost ove edukacije je sticanje praktičnih znanja i vještine iz oblasti knjigovodstva, računovodstva, finansija, poreza, što daje velike šanse za uspjeh na tržištu rada i zaposlenja, kao i za vlastitu poslovnu orijentaciju i otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa”, istakao je na današnjoj svečanosti Doc.dr. Ismet Kalić, direktor FINconsult-a.
Edukacija za vođenje poslovnih knjiga se sastoji iz 6 modula, sa ukupno 50 časova, u trajanju od 11 sedmica. Do sada je edukaciju uspješno završilo više od 1.650 osoba,
I na ovom ciklusu, kao i svim prethodnim,  FINconsult je osigurao besplatnu edukaciju i za osobe koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje TK, u cilju njihovog bržeg pronalaženja posla. Prema podacima osobe koje su završile edukaciju na prethodnim ciklusima su već pronašle posao. Omogućavanje edukacija za ove osobe, FINconsult potvrđuje da se radi o društveno odgovornoj kompaniji. Današnjoj svečanosti su prisustvovali i predstavnici Službe za zapošljavanje TK.
FINconsult vodi brigu o učesnicima edukacije i nakon završetka edukacije, tako da će se saradnja nastaviti.  Posebna podrška će biti kandidatima koji se odluče na otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa.
Nakon svečane dodjele certifikata učesnici ove edukacije, prisustvovali su svečanom ručku.
Dodjela certifikata za provedenu Edukaciju za vođenje poslovnih knjiga u Sarajevu, održala se juče u prostorijama hotela Grand.
Naredni, 30 ciklus Edukacije za vođenje poslovnih knjiga će se održati u periodu novembar 2018.- januar 2019. godine u  Sarajevu i Tuzli. Prijave su u toku.
Naredna edukacija koju organizuje FINconsult je 24. ciklus edukacije za sticanje zvanja certificirani računovođa (CR) i 6. ciklus edukacije za sticanje zvanja ovlašteni revizor (OR), koje će se održati u periodu septembar – oktobar 2018. godine u Sarajevu i Tuzli.
Prijave su u toku. Više informacija i online prijave na: www.finconsult.ba

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara