Tužba protiv Holandije i Ujedinjenih naroda je u potpunosti osnovana

Spread the love
Rental Travel

Majke Srebrenice nastavljaju sviju istrajnu borbu za istinu i pravdu.

Reha Centar

I ovog jedanaestog u mjesecu kao i bezbroj puta do sada izašle su na ulice Tuzle u mirne proteste kako bi još jednom skrenule pažnju da još uvijek tragaju za kostima svojih najmilijih.

srebrenica

Pravdu majke Srebrenice ovih dana traže i pred sudom u Hagu u tužbi pprotiv države Holandije ali i Ujedinjenih naroda koje smatraju odgovornim za mirno posmatranje svih zločina i zlodjela koji su se dešavali jula mjeseca 1995 godine u, i oko Srebrenice.

srebrenica

         „Ponižavajuće je bilo u sudnici kaže Nura Begović kada su advokati Holandije svoje vojnike u tadašnjoj zaštićenoj enklavi Srebrenica piočeli braniti na način da su njih prestvaili kao žrtve, da su bili samo mirovna misija i da nisu imali veće ovlasti, osim zamislite da posmatraju“.

srebrenica

Podrška Majkama Srebrenice nije izostala ni danas brojna udruženja i asocijacije žena iz većeg dijela BiH bile su i danas u znak podrške uz Majke Srebrenice, pozivajući sve majke svijeta da bar jednom pogledaju i čuju sve golgote i patnje kroz koje su prošle i još uvijek prolaze  Majke Srebrenice, možda u tih samo pet minuta shvate kakvo je zlo počinjeno nad bošnjacima Srebrenice.

srebrenica

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara