Denis Bećirović SDP: Ne želim bježati od odgovornosti, prihvatam da budem jedan od kandidata za Predsjedništvo BiH

Spread the love
Rental Travel

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Denis Bećirović objavio je na svom Facebook profilu kako će prihvatiti da bude jedan od kandidata svoje stranke za Predsjedništvo BiH.

Reha Centar
Konačnu odluku o kandidatu SDP-a donijet će članstvo stranke na referendumu.“Ne želim govoriti neistinu – čovjek mora osjećati ogroman ponos kada ga veliki broj građana države Bosne i Hercegovine smatra politički dostojnim najviše funkcije u ovoj zemlji. Ali, trudio sam se ostati čvrsto na zemlji i tokom svih ovih mjeseci niti jednom rječju ili gestom nisam saopćio bilo kakvu jednostranu vlastitu odluku. Niko u ovoj zemlji ne smije općim pretpostaviti svoje lične interese.
Ova zemlja je veća od svakog pojedinca, to uvijek moramo imati na umu i tako se moramo ponašati. Zato i prihvatam da budem jedan od kandidata o kojima će se kao o mogućim kandidatima za Predsjedništvo BiH na prvom referendumu u historiji višestranačke demokratije u Bosni i Hercegovini izjasniti 42.800 građana sa članskom kartom Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Njihova odluka bit će saopćena 27. maja 2018”, napisao je Bećirović.”Vjerujem i kontinuirano se zalažem da budući član Predsjedništva BiH mora služiti svim građanima Bosne i Hercegovine, a ne samo jednoj političkoj partiji.
O tome sam godinama govorio i od tog principa ne odustajem. Nikada se nisam nametao ni trčao za političkim funkcijama i poštivat ću demokratski iskazanu volju na referendumu kakva god ona bude. Ali, u slučaju da referendumom koji će se održati od 24. do 26. maja 2018. većina građana povjerenje ukaže meni – neću pobjeći od odgovornosti. To nikada nisam radio niti sam se plašio bilo kojeg rada za svoju domovinu. I neću vas izdati! Za mene je uvijek bila velika čast i ponos biti uz našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.
Ne postoji ništa veće. Zato ću nastaviti činit sve što je u mojoj moći da pobijedi ideja pravednije, slobodnije i ravnopravnije Bosne i Hercegovine. Nema kolebanja, nema kalkulacija, nema odustajanja. Pred nama je veliki posao”, zaključio je Bećirović.
S.T.

Komentari

Komentara

Posted In: