Ministar Mićanović održao sastanak sa predstavnicima KUD-a “Puračić”

Spread the love
Menprom

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Srđan Mićanović, jučer je, u Ministarstvu, održao sastanak sa predstavnicima Kulturno umjetničkog društva “Puračić”.
Tokom sastanka razgovaralo se o uspješno održanom prošlogodišnjem 7. Međunarodnom festivalu folklora “Dani ćaske – Puračić”, kao i organizaciji Festivala, koji će se održati u augustu ove godine u Puračiću.

Reha Centar

Festival folklora u Puračiću uvršten je u Kalendar CIOFF festivala (International council of organizations for folklore festivals and folk art). Inače, UNESCO je prepoznao CIOFF kao organizaciju čiji programi znatno doprinose očuvanju nematerijalne kulturne baštine i širenja kulture mira i razumjevanja među kulturama i narodima, te je stoga CIOFF-u dodijelio status pridruženog partnera.
Ministar Mićanović je ovom prilikom istakao da podržava ideju i realizaciju aktivnosti KUD “Puračić” u organizaciji Festivala. ” Dani ćaske – Puračić” koji su već postali prepoznatljiv festival folklora u regionu sa međunarodnim učešćem, Vlada Kantona nastojat će podržati ovu manifestaciju, u skladu sa mogućnostima Kantona” kazao je ministar Mićanović.

aktuelno.ba / Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Komentari

Komentara