Premijer TK i direktor Boxmark-a kod člana Predsjedništva BiH

Spread the love
Menprom

Poslovni razvoj kompanije Boxmark, izgradnja novih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru bili su tema jučerašnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i direktora kompanije Boxmark Mateja Bastiča sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Reha Centar

Ovom prilikom premijer Gutić i direktor Bastič su Izetbegovića upoznali sa poslovnim profilom Kompanije koja se bavi za proizvodnjom tekstilne i kožne dijelove za auto – industriju, a koja svoje proizvodne pogone ima u Lukavcu. Kada je u pitanju širenje proizvodnih kapaciteta, to prije svega podrazumijeva izgradnju nove proizvodne hale, a što je samo prva faza ukupnog investicijskog projekta ukupne vrijednosti oko 20 miliona KM, a koji bi u konačnici trebao da rezultira otvaranjem više stotina novih radnih mjesta u ovoj kompaniji.

„Boxmark se do sada pokazao kao jedan od najozbiljnijih poslovnih investitora u Tuzlanskom kantonu i kao takvom, Vlada će učiniti sve što je u našoj moći da sve neophodne procedure za izdavanje neophodnih dozvola okončamo u najkraćim mogućim rokovima. Naš dobitak i cilj u ovom slučaju su radna mjesta i u tom pogledu svi kapaciteti Vlade i resornih ministarstava bit će stavljeni u funkciju realizacije ove investicije“, rekao je premijer Gutić i dodao da je i današnji sastanak praktičan pokazatelj opredjeljenja Vlade da svakom privredniku bude partner u onome što je u njenoj ingerenciji, a posrednik za rješavanje onih pitanja koja nisu u ingerenciji Kantonalne vlade.

Direktor Bastič zahvalio članu Predsjedništva Izetbegoviću na prijemu i iskazanoj dobroj volji da se pomogne razvoj ove kompanije, a premijeru Gutiću na razumijevanju i podršci koju Vlada pruža poslovnim investitorima u Tuzlanskom kantonu.

Nakon sastanka u Predsjedništvu BiH, premijer Gutić i predstavnici Boxmarka su se susreli i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, koji je također izrazio podršku, te istaknuo da će ovo državno tijelo podržati  realizaciju ovog razvojnog projekta.

aktuelno.ba /Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Komentari

Komentara