Google planira radikalno promijeniti svoju početnu stranicu

Spread the love
Rental Travel

Doba kada je manje bilo više za Google je završilo. Internetski pretraživač koji je tokom godina izrastao u firmu koja nudi cijeli niz digitalnih usluga najavio je da će njegova početna stranica doživjeti redizajn – prvi od 1996. godine.

Reha Centar

The Guardian piše da će promjena biti radikalna te će se na stranici uskoro moći pronaći vijesti i druge korisne informacije. Googleove mobilne stranice ove sadržaje imaju još od 2012. godine.

Firma je u proteklim danima najavila da će svoju početnu stranicu dodatno prilagoditi korisnicima uz pomoć tehnologije Google Now i naprednih algoritama za strojno učenje.

“Na stranici ćete moći vidjeti sportske rezultate i videe najboljih poteza, najnovije vijesti, zanimljive videe, najnovija glazbena izdanja, priče koje biste mogli pročitati i još puno toga.

Početna će se stranici krojiti prema vašoj interakciji s Googleom te uz pomoć trendova iz cijelog svijeta, ali i vaše uže geografske regije”, rekla je Shashi Thakur, potpredsjednica za inženjerstvo u Googleu.

Korisnici će također moći slijediti teme i vijesti iz filma, muzike, sporta i drugih temadirektno iz rezultata.

Google je već jednom pokušao uvesti osobnu dimenziju u svoj pretraživački servis u obliku iGoogle stranice. Ta je usluga pokrenuta 2005. godine, međutim ukinuta je 2013. godine u studenom. Doduše, iGoogle se prikazivao samo onima koji su se prijavili na tu posebnu varijantu Googleove početne stranice.

Google je rekao da će nove dodatke na početnoj stranici korisnici u SAD-u dobiti odmah, a da će ih ostatak svijeta dobiti tokom narednih sedmica.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara