Poslovni susreti predstavnika BBI banke sa privrednicima iz Tuzlanskog kantona

Spread the love
Rental Travel

U Tuzli se danas održavaju  poslovni susreti  predstavnika BBI banke  sa privrednicima iz Tuzlanskog kantona, predstavnicima lokalne zajednice i Ministarstva razvoja i poduzetništva TK-a.

Reha Centar

Ministar razvoja i poduzetništva TK Nermin Hodžić smatra su  današnji poslovni susreti veliki iskorak  za Vladu TK-a, ali  i za privrednike.

Tvrdi da su ovakvi razgovori u kojima učestvuju Vlada, finansijeri i privrednici  idealna prilika da se  na jednom mjestu definiše i raspravlja o  svemu što treba da  bude odrednica  u djelovanju  sva tri spomenuta sektora.

-Na ovaj način nastojimo omogućiti privrednicima da jasno artikulišu svoje zahtjeve kako prema vlastima, tako i prema bankarskom sektoru – kaže Hodžić,  ističući da je neophodna saradnja sva tri  ova sektora, kako bi se osigurao razvoj privrede.

dsc_0083_800x533_800x533

Napomenuo je da je već održan sastanak u kantonalnoj vladi, gdje je istaknuto da je potrebno napraviti drugačiju saradnju sa privredom i osigurati drugačije vrste poticaja, gdje će aktivnu ulogu imati ne samo privrednici, već i bankarski sektor.

Najbitniji segment istaknut na spomenutom sastanku  je, navodi Hodžić,  činjenica da je BBI iskazao spremnost  da kantonalnoj vladi i TK pruži  pomoć u pronalasku investitora za već pripremljene projekte.

Dodao je da je  dogovoreno da će se u narednom periodu raditi na infrastrukturnim projektima, projektima iz oblasti turizma i poljoprivredne proizvodnje, napomenuvši  da je BBI banka prezentirala jedan prihvatljiv aranžman finansiranja razvoja  privrede.

BBI banka želi da napravi ambijent pred Sarajevo Business Forum, da  u saradnji sa privredom  pripremimo  projekte s područja TK-a i  da i da ih  dalje prezentiramo – izjavio je direktor BBI banke, Amer Bukvić.

AMER BUKVIĆ

Obavljen je razgovor sa članovima  kantonalne vlade o mogućnostima saradnje,  na koji način da se podrži privreda, mala i srednja preduzeća, kako da se napravi ambijent u kojem će cijena finansiranja i kapitala biti jeftinija, te na koji način ih postaći u nova zapošljavanja i u ulaganja u nove projekte, kazao je  Bukvić, dodavši  da je to i tema boravka na području TK-a.

dsc_0090_800x533_800x533

Na pitanja novinara na koji način bankarski sektor i kantonalna vlada mogu pomoći malim i srednjim preduzećima, kazao je da se može pomoći tako što će se obezbijediti dugoročnija  i jeftinija sredstva, sredstva koja će i od privrede tražiti malo više hrabrosti, kako bi se  napravio iskorak bez obzira na ekonomsku situaciju u svijetu.

BBI BANKA

Bankarski sektor treba dati podršku projektima, a vlada podršku kroz subvencije, olakšice privatnom sektoru,  ističe Bukvić, ocjenjujući da je privatni sektor kičma opstanka ekonomije i države.

BBI BANKA

Susret u Tuzli jedan je  u nizu događaja koje BBI banka i BBI VIP biznis klub organiziraju s ciljem širenja saradnje između domaćih privrednika, odnosno jačanja poslovnih veza i otvaranja novih tržišta.

FENA aktuelno.ba

Komentari

Komentara