Održana predavanja i radionice za djecu na temu trgovine ljudima

Spread the love
Menprom

Udruženje građana Vive Žene Tuzla u okviru aktivnosti regionalnog projekta „Sjeveroistočna Evropa – Transnacionalna koalicija organizacija civilnog društva za zaštitu žena i djece od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja (STOP)” koji se provodi u suradnji sa Romskim centrom za demokraciju iz Srbije, Partnere per Femijet iz Albanije, First Children embassy Megjashi iz Makedonije i Centrom za mir i toleranciju iz Kosova održala je edukativno predavanje i radionice za djecu na temu trgovine ljudima.

Reha Centar

stop trg ljudimaDjeca predstavljaju najosjetljiviju kategoriju stanovništva i smatramo da je veome važno upoznati ih sa potencijalnim opasnostima i mogućnostima zaštite kada je u pitanju ova tema, s obzirom na to da djeca nerijetko postaju žrtve ovog krivičnog djela.

stop trg ljudimaEdukativno predavanje je organizovano i održano 03.11.2016. za 50 djece sa područja Brčko Distrikta u Petoj i Trećoj osnovnoj školi. Putem ovih predavanja predstavljeni su osnovni pojmovi koji se odnose na trgovinu ljudima, ali i mogućnosti prevencije i zaštite. Održana je kreativna radionica u okviru koje su poslali i određene poruke kao što su: „Žene nisu predmet trgovine, STOP trgovini ženama!“ „STOP trgovini nad djecom!“, „Slobodan svijet od trgovine ljudima.“

14925400_10210913042520908_8739584198053638645_n

aktuelno.ba

Komentari

Komentara