Juniori BiH danas otvaraju kvalifikacije za EP susretom protiv Litvanije

Spread the love
Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u litvanskom Alytusu počinje kvalifikacije za evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina.
Menprom

U uvodnom susretu turnira juniori BiH od 16 sati sastaju sa domaćom selekcijom Litvanije.

Reha Centar

Pored ove dvije ekipe na turniru će još igrati reprezentacije Austrije i Azerbejdžana.

Selektor BiH smatra da je Austrija favorit za prvo mjesto, ali da su Litvanija i Azerbejdžan “kvalitetne, kompaktne i čvrste ekipe”.

– Svi ovi timovi imaju nekoliko veoma dobrih pojedinaca koji mogu da naprave razliku, ali pitamo se i mi. Sama činjenica da smo uz Austriju bili u prvoj jakosnoj skupini na žrijebanju, stavlja nas u ulogu favorita i mi to trebamo da opravdamo. Neće biti lako, ali smatramo da možemo proći u elitni krug kvalifikacija – kazao je Karačić.

Raspored utakmica bh. tima na kvalifikacionom turniru:

Litvanija – Bosna i Hercegovina (4. oktobra, 16.00 sati)
Bosna i Hercegovina – Azerbejdžan (6. okotbra, 13.00)
Bosna i Hercegovina-Austrija (9. oktobra, 13.00)

Za reprezentaciju BiH na turniru će igrati: Igor Marković (Partizan, Srbija), Besim Šerbečić (Radnik), Toni Nikić (Široki Brijeg), Ivan Miličević (Široki Brijeg), Mato Stanić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Amar Suljić (Ingolstadt, Njemačka), Ermedin Demirović (Red Bull Leipzig, Njemačka), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag, Češka Republika), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Valentino Jović (Red Bull Salzburg, Austrija), Marko Čubrilo (Partizan, Srbija), Denis Žerić (Željezničar), Ševkija Resić (Sarajevo), Stipe Jurić (Široki Brijeg), Emir Bijelić (Metz, Francuska), Marijan Ćavar (Zrinjski) i Semir Smajlagić (Sarajevo).

Fena – aktuelno.ba

Komentari

Komentara