14. Lukavački sajam turizma: predstavljena turistička ponuda Republike Turske

Spread the love
Rental Travel

Na dan otvaranja 14. Lukavačkog sajma turizma upriličeno je svečano otvaranje promotivnog štanda Republike Turske te prigodno druženje sa predstavnicima medija i posjetiteljima Sajma.

Reha Centar

Otvorenju štanda prisustvovali su Ahmet Temurci, zamjenik direktora Direkcije za promociju Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske te ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH Soner Şahin.

„Došao sam u Bosnu i Hercegovinu s ciljem da poboljšamo saradnju između dvije države na polju turizma.   Vjerujem da će se i u ovoj godini nastaviti pozitivni trendovi kada su u pitanju posjete bosanskohercegovačkih građana Turskoj, ali i turskih turista Bosni i Hercegovini. Turska i Bosna i Hercegovina su prijateljske zemlje, a turizam, upoznavanje sa običajima, tradicijom i kulturom naših naroda je velika šansa da se još više zbližimo i bolje upoznamo. BiH zauzima posebno mjesto kod nas i naš je primarni cilj. Iskreno pozdravljam sve Bosance i Hercegovce.“, rekao je Ahmet Temurci, zamjenik direktora Direkcije za promociju Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske.

Na promotivnom štandu Turske, posjetiteljima je biti predstavljena bogata turistička ponuda ove zemlje, koja se ogleda kroz širok spektar mogućnosti i različitosti. Posjetiocima štanda na raspolaganju je i promotivni materijal koji prikazuje prirodne ljepote i ljudska dostignuća koja Tursku čine jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu.

Sam štand u duhu je globalne kampanje pod nazivom „Home of“, kojom Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske želi u cijelom svijetu prikazati Tursku kao dom različitih motiva, kao naprimjer Turska – Dom civilizacija; Troje; dva kontinenta; historije; tradicije; tirkiza; avanture i tako dalje.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara