Ubio suprugu, legao kraj nje i aktivirao bombu

Spread the love
Rental Travel

Kako nezvanično saznajemo, Tokom uviđaja a kasnije i obdukcije utvrđeno je da je Cvijetin Jović u noći između srijede i četvrtka došao u sukob sa suprugom Anđelkom. U jednom trenutku uzeo je pištolj i uperio ga u suprugu koja je vjerovatno pokušala da izađe napolje. Starac je ispalio četiri hica koji su Anđelku pogodili u glavu i vrat, te je preminula na hodniku. Cvijetin Jović je potom uzeo ofanzivnu ručnu bombu, legao pored tijela preminule supruge. Dok je bombu držao pored glave, izvukao je osigurač. Uslijedila je eksplozija koja mu je raznijela glavu i ruke, a geleri su pogodili i tijelo ubijene Anđelke, te se zato u prvi mah posumnjalo da je nastradala dok se sa Cvijetinom otimala o bombu. Tokom istrage u kući supružnika Jović pronađen je pištolj iz kojeg je Anđelka ubijena, kao i čahure istog kalibra.

Reha Centar

Prema riječima Halida Emkića, portparola brčanske policije, do sada prikupljene informacije ukazuju da se isključuje prisustvo treće osobe, odnosno da je neko treći usmrtio supružnike Jović.

Jovići su, kako saznajemo, živjeli su i radili u Austriji. Nakon što su se penzionisali i vratili u Stanare, mogli su pristojno živjeti od penzije i uzgoja stoke. Međutim, Cvijetin je u posljednje bolovao od raka, i prema pričanju komšija, znao je da mu nije preostalo još mnogo, a zbog bolova sve teže je podnosio bolest i smrt sina.

Naime, njihov sin Zlatko poginuo je početkom rata, a drugi sin je postao pravoslavni sveštenik, te su Jovići živjeli sami. Povremeno ih je obilazila snaha Novka, koja živi sa Cvijetinovim bratom Đojom. Oni stanuju preko puta kuće Jovića, ali nisu čuli eksploziju. U četvrtak oko 10 sati Novka je primijetila da Cvijetin i Anđelka nisu, kao i obično, izašli da nahrane i napoje svinje i krave, a kada je došla do ulaznih vrata, u hodniku je primijetila tijela u lokvi krvi. Ubrzo su policajci i ljekari Doma zdravlja stigli na mjesto tragedije i ustanovili da starcima više nema pomoći.

Zašto je Cvijetin Jović usred noći uzeo pištolj i usmrtio suprugu, a potom sebi presudio ručnom bombom supružnici su sa sobom odnijeli u grob.(oslobođenje.ba)

Komentari

Komentara