Jesu li moji istomisljenici isuviše tihi pa se čuje samo buka od onih koji nam razvaljuju Državu!

Spread the love
Menprom

Osjecam duznost da se obratim bosanskohercegovačkoj javnosti prije svega kao gradjanin ove države, a onda i kao bosanskohercegovački Hrvat. Zalosno je da se moramo dijeliti na gradjane i pripadnike naroda, kao sto je zalosno da se unutar istih naroda moramo djeliti na “prave” i “krive”, podobne i nepodobne, ovakve i onakve… Valjda se podrazumjeva da svi imamo na planeti jednaka ljudska prava, a po samom prirodnom rasporedu stvari moramo i pripadati nekom plemenu,narodnosnoj skupini. Ne znam da  tu iskljucuje jedno drugo, osim u nasoj Državi. Al smo valjda zato tu gdje jesmo !?!

Reha Centar

Država nam je u kaosu. U manjem i siromasnijem njenom administrativnom djelu pokusava se sve staviti pod kontrolu, mediji, internet, nevladine organizacije, zrak, stoka i sve sto se krece… Ptice ce uskoro morati, kao i dronovi, traziti dozvolu za letenje??? Ne dao Bog da lasta poleti sa Trebevica pa sleti na Carsiju, a da nije pitala banjaluckog Vožda i despota. Da sam njegov podanik, stidio bih se. Stranka kojoj pripadam  se nekoliko puta, oglasavala o svim nepravdama koje se tamo cine, pa to ne bih ni ponavljao. Ako tomu dodamo Drazu Mihajlovica i njegovu reinkarnaciju, i opću sutnju iz Banjaluke tim povodom, onda ostaje samo da se grohotom smijem na mrak koji vlada u svim tim glavama.

Moram nesto  reci o stanju unutar administrativne zone gdje  zivim, a to je razvijeniji, moderniji i bogatiji dio nase Države. Mozete li zamisliti kakvo stanje vlada u Istocnoj Repubici Srpskoj, istocno od Brckog, kad je Federacija razvijeniji dio BiH, a i tu stvari nisu ni blizu dobroga! Stid me je nekoga tko se predstavlja da je jedini i autohtoni predstavnik bosanskohercegovačkih Hrvata u mojoj državi. On je ujedno, i clan Predsjednistva nase Države, koju sa bratijom rastura na perfidniji i podmukliji nacin nego li banjalucki Vožd despot. Stid me je, jer ima lose namjere kao i lose procjene da ce mu proci razbijanje Bosne i Hercegovine, a isto to nije proslo ni pokojnom Franji Tudjmanu na vrhuncu njegove snage i karijere. Sramota me koliko  mu je pogrešno vjerovanje da su svi bosanskoheecegovački  Hrvati uz njega i da ima zeleno svjetlo da radi sto hoce i sto  radi. Ima jos pripadnika casnih bosanskohercegovačkih  Hrvata, koji su takodjer, ponesto procitali i zavrsili skole, i koji vole ovu Državu. Nadam se, i znam da ima takvih u Katolickoj crkvi i da ce, zasigurno,  znati prenijeti pravu istinu Svetom ocu prilikom posjete Sarajevu. Vjerujem da ce Sveti otac biti dobro informiran od strane onih koji ga budu, u ime Države docekali i da nece povjerovati jednoumlju u koje ce ga neki pokusati ubjediti.

Nazalost stiditi  se trebaju i Dobri Bosnjani zbog konstantnog popustanja takvoj politici od strane koalicijskih partnera na Federalnoj razini a koji su dobili “gradjanske” i glasove Bosnjaka. Najveci narod je dobio najvise na izborima a najmanje je zastupljen na svim razinama. Sve je podredjeno kongresu stranke, koja se predstavlja kao autohtoni zastitnik vecinskoga naroda. Zar mi svi, građani, moramo biti taoci unutarstranackih previranja onih koji imaju najvise odgovornosti za ovu Državu. Apsolutno slijepilo i odsutnost svake mudrosti i promisljanja! Sramota!

Kakvo to ludilo vlada u nasoj Državi i gdje su svi oni koji misle slicno ko ja.? ll sam ja na krivom putu pa sam bucan, nepotrebno, il su moji istomisljenici isuviše tihi pa se cuje samo buka od onih koji nam razvaljuju Drzavu!

mr.sci.Gradimir Gojer

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: