Teško stanje obespravljenih radnika se iz godine u godinu pogoršava

Spread the love
Menprom

U povodu Međunarodnog praznika rada, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović je još jednom podsjetio na kontinuirano upozoravanje Bosanske stranke na bezdušnost i kriminaliziranost vladajućih stranaka, te da se teško stanje obespravljenih radnika iz godine u godinu pogoršava, a posebno sada namjerom usvajanja nehumane izmjene Zakona o radu.

Reha Centar

BOSS je još 1998. godine, prije nego što je donesena odluka vladajućih stranka o pljačkaškoj privatizaciji, upozoravao i putem plakata – Sretan 1. maj dan robova – da su humanizam, moral i etika podređeni gramzivom profiterstvu i da se namjerava oteti od građana sve što su stvorili svojim radom.

Plakat 1. maj

 

Građani koji glasaju za vladajuće stranke, ali i oni koji ne izlaze na izbore i time omogućavaju da glasačka mašina vladajućih stranaka redovno dobija izbore, sami su dozvolili da imovina koju su decenijama stvarali postane vlasništvo bezobzirnih vladajućih stranaka i njihovih funkcionera, koji su bili i ostali do krajnjih granica nemilosrdni prema svima koji trebaju posao, penziju i život dostojan čovjeka.

Obespravljeni radnici moraju konačno prestati sa apsurdnom praksom da na vlast redovno biraju one koji ih pljačkaju, lažu i ponižavaju, i koji su pljačkaškom privatizacijom uništili preduzeća koja su opstala i tokom ratne agresije, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

30.04.2015.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara