Bahrija Umihanić uputio javnu čestitku vlasniku kompanije Bingo d.o.o

Spread the love
Menprom

Povodom preuzimanja trgovinskog lanca Interex BiH premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić je vlasniku kompanije Bingo d.o.o. uputio javnu čestitku u kojoj stoji:

Reha Centar

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime sa izuzetnim zadovoljstvom, Senadu Džambiću vlasniku firme Bingo d.o.o., članovima Uprave društva, kao i svim uposlenicima, upućujem najiskrenije čestitke na preuzimanju trgovinskog lanca Interex BiH. Ubijeđen sam da konstantan rast ovog trgovinskog giganta giganta nije slučajnost, a veličinu ovog događaja još više ističe detalj da se radi o domaćoj firmi.

Rijetkost je da domaće firme koristeći raspoložive materijalne resurse i ljudske potencijale postižu značajne efekte poput „Binga“, a to je nedavno potvrđeno i činjenicom da Vaš i naš najveći domaći trgovinski lanac sve sigurnije ovladava i vlastitom proizvodnjom.

Ovakvim poslovnim uspjesima, ne samo da naši domaći proizvođači dobivaju više prostora i prilike u tržišnoj utakmici, nego se direktno i indirektno otvaraju nova radna mjesta.

S tim u vezi nadam se da će saradnja Vlade Tuzlanskog kantona i trgovinskog lanca „Bingo“ rezultirati još efikasnijim korištenjem svih privrednih kapaciteta na području Tuzlanskog kantona, te da ćemo zajednički djelovati u cilju opšteg benefita.

AKTUELNO.BA

 

 

Komentari

Komentara