Iskrena sućut Vlade TK zbog tragedije u Hercegovini

Spread the love
Rental Travel

Povodom tragičnih dešavanja u Hercegovini premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je izraze sućuti stradalima i izrazio spremnost Vlade TK da pruži svaki oblik pomoći.

Reha Centar

„Povodom prirodne nesreće koja je nažalost rezultirala i tragičnim ishodima na području Jablanice, u ime građana Tuzlanskog kantona, Vlade TK i u svoje ime, porodicama stradalih izražavam najdublje žaljenje. 
Teško je naći riječi koje bi u ovakvim trenucima mogle donijeti utjehu onima koji su izgubili svog najbližeg. Posljedice poplave uzrokovale su veliku tragediju i nenadoknadiv gubitak za porodice, ali i cijelu Jablanicu, Hercegovačko – neretvanski kanton i Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Istovremeno, svima koji su povrijeđeni ili na bilo koji drugi način pogođeni ovom nesrećom želimo brz oporavak.
Duboko potreseni jutrošnjom viješću o razornom djelovanju prirode koje je, osim stradanja ljudi, uzrokovalo i znatne štete na infrastrukturi, dijelimo bol i izražavamo spremnost Tuzlanskog kantona da pružimo svaki oblih podrške i pomoći općinskim i kantonalnim vlastima u Jablanici i HNK u borbi koja nam svima tek predstoji“, kazao je premijer Halilagić.

S tim u vezi Kantonalna uprava civilne zaštite TK je već jutros od 4 sata u stalnom kontaktu sa službama u pogođenim područjima, a na zahtjev Grada Konjic u ovo područje je već upućena pomoć u neophodnim materijalno – tehničkim sredstvima.

Istovremeno kontakti su ostvareni i sa Fojnicom i Jablanicom, te će, ukoliko bude iskazana potreba i na ova područja biti upućena pomoć. Službe civilne zaštite u Tuzlanskom kantonu su u stanju pripravnosti i spremne da odgovore na svaki zahtjev pogođenih područja, kako bi se što kvalitetnije odgovorilo u zbrinjavanju unesrećenog stanovništva.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara