Promocija knjige “Kraljevi i predsjednici, Saudijsko-američka diplomatija i spašavanje Bosne i Hercegovine”

Spread the love
Rental Travel

Promocija nove knjige dr. sc. Mirnesa Kovača, novinara, publiciste i političkog analitičara, pod nazivom “Kraljevi i predsjednic, Saudijsko-američka diplomatija i spašavanje Bosne i Hercegovine” bit će održana u četvrtak, 03.oktobra 2024.godine u 18:00 sati, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

Reha Centar

Riječ je o izuzetnoj studiji iz povijesti savremene bosanskoheregovačke diplomatije, o rađanju, borbi i opstanku mlade bosanskohercegovačke države, koja se u ratnim zbivanjma devedesetih godina prošlog stoljeća, našla u zamršenom vrtlogu ključnih igrača svjetske politike.

Knjiga pokazuje prijelomnu ulogu Kraljevine Saudijske Arabije u oblikovanju pozitivnih političkih pregnuća Sjedinjenih Američkih Država prema ratnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini.

Regionalni odbor Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca Tuzla, ima čast i zadovoljstvo vas pozvati na razgovor o knjizi “Kraljevi i predsjednici, Saudijsko-američka diplomatija i spašavanje Bosne i Hercegovine”, autora dr sc Mirnesa Kovača. Uvodničari će biti Mirnes Kovač, Amir Karić i Elmir Jahić.

Razgovor o ovoj knjizi, kao i njena promocija održava se uz finansijsku podršku Grada Tuzla.

Ulaz na promociju je slobodan.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara