Uspostavljanje još jače poslovne saradnje sa turskim avio prevoznicima

Spread the love
Rental Travel

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Informaciju Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja o obavljenoj posjeti delegacije iz Republike Turske u vezi otvaranja nove avio linije Tuzla-Istanbul avio kompanije Pegasus Airlines i planirane posjete delegacije iz Republike Turske u vezi otvaranja nove avio linije Tuzla-Istanbul avio kompanije AJet.
Vlada je zaključila da daje punu podršku Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja i JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o. za realizaciju planiranih i do sada ostvarenih aktivnosti, a sve u cilju uspostavljanja dugoročne saradnje između Tuzlanskog kantona kao dijela Bosne i Hercegovine i Republike Turske u oblasti zračnog prometa, kroz otvaranje novih avio linija koje povezuju Tuzlanski kanton sa Republikom Turskom, a radi stvaranja pretpostavki za privlačenje novih investiticija u Tuzlanski kanton i dolazak većeg broja turista.
Zaključkom se zadužuju Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o., svako u okviru svojih nadležnosti i protokolom planirane posjete delegacije iz Republike Turske u vezi otvaranja nove avio linije Tuzla-Istanbul avio kompanije AJet koja će se realizovati 07.10.2024. godine, da realizuju sve protokolom utvrđene aktivnosti kako bi planirana posjeta protekla u najboljem redu.

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara