Obilježeno 30 godina projekta “Odmor od rata” 

Spread the love
Mensur Alić

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, prisustvovao je obilježavanju 30 godina projekta “Odmor od rata – izgradnja mira”, koji svoju misiju danas nastavlja kroz mrežu mladih “Youth United in Peace”. Ovaj projekat, koji je okupio više od 25.000 mladih iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, ima posebno mjesto u Tuzli, gradu koji je poznat po multietničnosti i zajedničkom životu naroda.

Reha Centar

Povodom jubileja, mladi iz Sombora, Vukovara, Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Srebrenice i Tuzle okupili su se u Tuzli kako bi poslali snažnu mirovnu poruku, naglasivši da su podjele neprihvatljive i da je budućnost u zajedničkom životu. Ova važna poruka odaslana je iz Narodnog pozorišta Tuzla na Međunarodni dan mira, 21. septembra.

Gradonačelnik Lugavić u svom obraćanju istakao je značaj ovog projekta za grad Tuzlu i njegovu budućnost:”Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo se zajedno okupili večeras da proslavimo 30 godina uspješnog rada našeg Udruženja “Prijateljice” i promociji mira, zajedničkog života i bogatstva različitosti, što odlikuje Tuzlu. Mi to zovemo tuzlanski način života i ponosimo se time. Hvala vam, mladi, što ste se od početka uključili u ovaj projekat jer je budućnost vaša, a na nama je da zajedno s vama kreiramo ambijent u kojem ćete vi dalje prenositi poruku mira, ljubavi i zajedničkog života. Sve čestitke i želim vam još mnogo godina uspješnog rada.”

Gradonačelnik je time potvrdio trajnu posvećenost Tuzle promociji mira i zajedničkog života, posebno kroz projekte koji uključuju mlade generacije.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara