Ministar Gazdić upriličio prijem predstavnicima Omladinskog šahovskog kluba ”Akademija šampiona” Doboj Istok

Spread the love
Rental Travel

Ministar za kulturu sport i mlade TK Damir Gazdić ugostio je predstavnike Omladinskog šahovskog kluba ”Akademija šampiona” Doboj Istok Almira Mešića, Ismeta i Adu Mešića. Sastanku su prisustvovali i Pomoćnik ministra za kulturu, sport i mlade Amela Mehmedović i šef odsjeka za sport Ermin Jusufović.

Ministar Gazdić je uputio iskrene čestitke za dosadašnje sportske uspjehe, plasmanu na državno prvenstvo te izrazio zadovoljstvo što ima priliku ugostiti sportski kolektiv koji je sa takmičarima iz kadetske selekcije ostvario tako značajan rezultat u seniorskoj konkurenciji. Želja Ministarstva za kulturu, sport i mlade je da bude podrška svim sportistima sa područja Tuzlanskog kantona, kao i da sa posebnom pažnjom nastoji pratiti i podržavati najmlađe sportiste koji su i članovi reprezentacija. Ministar je također izrazio spremnost da u okviru svojih nadležnosti pruži maksimalnu podršku Omladinskom šahovskom klubu ”Akademija šampiona” Doboj Istok.

Reha Centar


Predstavnici Omladinskog šahovskog kluba ”Akademija šampiona” Doboj Istok su izrazili zahvalnost Ministru Gazdiću na prijemu, te ga upoznali sa osnovnim informacijama o radu kluba ali i sa problemima sa kojima se susreću u radu. Predsjednik kluba Almir Mašić sa posebnom radošću je upoznao ministra Gazdića o pozitivnim pomacima kada je u pitanju funkcionisanje državnog šahovskog saveza a što bi trebalo olakšati finansranje reprezentativaca i reprezentativnih selekcija u narednom periodu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara