Manifestaciju “Dan italijanske kuhinje i sladoleda u Tuzli 2024” na Trgu slobode otvorio gradonačelnik Tuzle

Spread the love
Rental Travel

Na Trgu slobode u Tuzli, gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić otvorio je manifestaciju “Dan italijanske kuhinje i sladoleda u Tuzli 2024”, u organizaciji Udruženja građana italijanskog porijekla “Rino Zandonai” Tuzla. Ova jedinstvena manifestacija, koja se održava u okviru “Ljeto u Tuzli”, pružila je građanima priliku da uživaju u bogatstvu italijanske kulinarske tradicije.

Reha Centar

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, naglasio je važnost ovakvih događaja za grad: “Čast i zadovoljstvo mi je poželjeti vam dobrodošlicu na najljepši trg, da zajedno proslavimo Dan italijanske kuhinje, družimo se sa našim sugrađanima italijanskog porijekla i uživamo u večerašnjoj hrani koju su pripremili za nas. Još jednom smo pokazali da je Tuzla grad različitosti, zajedničkog života i da je ovakav život moguć samo u našoj Tuzli,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Gradonačelnik je također pozdravio ministra Sevlida Hurtića, koji je svojim prisustvom dao značaj manifestaciji, istaknuvši važnost podrške sa državnog nivoa. “Posebno mi je drago što je ministar na čelu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH prepoznao značaj ove manifestacije za naš grad i zajednički život”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Manifestacija je okupila veliki broj posjetilaca koji su imali priliku uživati u nastupima orkestra BalsiKa, te specijalitetima slastičarni Gianni iz Doboja i Papi gelato iz Tuzle. Događaj je bio odlična prilika za ljubitelje italijanske kuhinje i sladoleda da istraže nove okuse i uživaju u nezaboravnoj večeri na otvorenom.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara