9 znakova koji govore da je vrijeme za promjenu karijere

Spread the love
Rental Travel

Ljeto je i normalno je da se svi osjećamo malo usporeno na radnom mjestu. Međutim, kako prepoznati je li vaša loša koncentracija na poslu zapravo nuspojava toplog vremena ili znak upozorenja da je vrijeme da razmislite o vlastitoj karijeri? U nastavku donosimo 9 znakova koji govore da je vrijeme za promjenu karijere i  da je možda došao trenutak da napokon malo osvježite svoj životopis…

Reha Centar

1. IMATE OSJEĆAJ DA SE NEMATE BAŠ NIČEMU VESELITI U BUDUĆNOSTI

Ako doslovno nemate nikakve ciljeve koje želite ostvariti unutar svog radnom mjesta i za to niste nikako nagrađeni, naravno da ćete izgubiti želju za radom. Razmislite veselite li se budućnosti na svom radnom mjestu. Ako ne, vrijeme je da pokupite stvari sa stola.

2. NEDJELJA NAVEČER ZA VAS JE POSEBNO STRESNA

Svi mrzimo osjećaj koji donosi nedjelja navečer, ali ako vam pomisao na sutrašnji odlazak na posao stvara napetost i stres, to je još jedan siguran znak da je vrijeme za nove prilike.

3. IMATE JEDNU ILI VIŠE, UPORNIH, NEOBJAŠNJIVIH BOLESTI

Ako se bavite stresnim poslom koji vam ne odgovara, velike su vjerojatnosti da će se vaše nezadovoljstvo odraziti na neki dio vašeg tijela prije nego shvatite da trebate promijeniti posao. Ako primijetite kronične probleme sa želucem ili glavoboljom, vrijeme je da potražite bolju okolinu.

4. TVRTKA ZA KOJU RADITE PRAKTIČKI JE TITANIC

Nema potrebe da i vi tonete s kompanijom za koju radite, osim ako naravno vi niste kapetan…Ako imate osjećaj da stvari idu nizbrdo, otiđite na vrijeme. Kompanije koje propadaju nevjerojatno su stresno mjesto za rad, a ne želite da vam se to odrazi na zdravlje.

5. SVIMA GOVORITE KOLIKO NE VOLITE SVOG ŠEFA

U redu je požaliti se tu i tamo, ali ako primijetite da svakoj osobi u svojoj okolini govorite koliko ne volite svog šefa, vrijeme je za novu karijeru. A ako je vaš šef/šefica na bilo koji način agresivan i/ili nikad vam ne kaže hvala za odrađen posao – prestanite se žaliti i jednostavno otiđite.

6. NE MOŽETE SE NATJERATI ODRADITI ZADATKE NA POSLU

Tamo je, gomila se u vašem inboxu, ali jednostavno se ne možete natjerati obaviti zadatke koji su vam podijeljeni. Ovo je znak manjka strasti i osim ako nemate osjećaj da možete porazgovarati sa šefom o ovom problemu i prihvatiti neke nove projekte, vjerojatno je vrijeme za odlazak.

7. ISTI POSAO RADITE CIJELU VJEČNOST

Vaša pozicija treba se mijenjati s rastom vašeg iskustva. Ako nije tako, vrijeme je da napustite radno mjesto. Nema smisla da dvije godine obavljate iste zadatke i isto ste plaćeni za posao koji ste tada prihvatili.Posao

8. DOBILI STE PROMAKNUĆE BEZ DA SE STVARNO DOBILI PROMAKNUĆE

Ako vam se povećao opseg posla, a vaša pozicija i plaća nisu – vjerojatno je vrijeme za promjenom. Često je lakše dobiti bolju poziciju i veću plaću počevši na novom radnom mjestu nego unutar iste kompanije koja vas ne cijeni.

9. ČESTO MAŠTATE KAKO DAJETE OTKAZ

U vašoj cijeloj karijeri, ovaj fenomen će vam se sigurno dogoditi barem jednom. Ali ako provodite vrijeme na poslu maštajući kako bi bilo da sad ovog trena uđete u ured šefa i kažete kako dajete otkaz, prestanite fantazirati i učinite to.

wall.hr

Komentari

Komentara