67.godina Srednje Rudarske škole Tuzla (foto)

Spread the love
Rental Travel

Danas sa početkom u 11,oo sati obilježena 67.godišnjica postojanja i uspješnog rada Srednje Rudarske škole Tuzla.

Reha Centar

U povodu obilježavanja 67. godina uspješnog postojanja i rada u prostorijama škole otvorena je izložba pod nazivom “Šetnja sa zvijerima kroz dugu geološku historiju zemlje”. Sama ideja potekla je od učenika Geološkog smjera i profesorice Hajdarević Ismete.

rudarska skola tuzla

Svi zainteresirani građani, institucije mogu posjetiti i vidjeti šta se krije iza pomenute izložbe, čiji naziv ima metaforično značenje. Ovo je kratko putovanje kroz dugu geološku historiju, a izložba će bti otvorena do polovine januara, 2014.godine.

Pored ove kulturne aktivnosti, danas je bila i Svečana akademija u povodu obilježavanja Dana rudara i Dana škole. Upriličen je prijem i za penzionere, te su bili prisutni i gosti iz drugih obrazovnih i privrednih institucija.

Učenici u suradnji sa još nekoliko tuzlanskih srednjih škola upriličili su i jako zanimljiv zabavni program za sve prisutne. Na Svečanoj akademiji uručene su zahvalnice učenicima i profesorima za svoj doprinos u boljem radu škole.

rudarska skola tuzla

Nakon toga, učenici i profesori održali su historijski čas kod spomenika “Husinki rudar” u dvorištu BKC-a i položili cvijeće u znak sjećanja na naše rudare i Husinsku bunu!

GALERIJA SLIKA

(I.F)

Komentari

Komentara