420.000 KM za intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima

Spread the love
Menprom

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Program raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice „Intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima“.

Reha Centar

Sredstva sa ove potrošačke jedinice u ukupnom iznosu od 420.000,00 KM Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, dodijelit će privrednim društvima iz oblasti rudarstva, hemijske industrije, metaloprerađivačke, elektroindustrije, industrije građevinskih materijala, građevinarstva, industrije gume i plastike, obuće i tekstila u skladu sa Odlukom o utvrđivanju uslova i kriterija za raspodjelu ovih sredstava.

Za ugovorene i druge posebne usluge planirano je 250.000.00 KM, za tekuće transfere drugim nivoima vlasti i fondovima 130. 000,00 KM, a za subvencije javnim preduzećima 40.0000,00 KM. Ovim programom predviđena su i sredstva za sufinasiranje troškova kod realizacije Sporazuma o preuzimanju obaveze plaćanja obračunatih a neuplaćenih određenih javnih prihoda obveznika uplate Fabrike obuće „Aida” d.d. Tuzla. Ove godine za te namjene planirane su 42.000,00 KM.

Press Vlade TK – aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara