25. Privredna manifestacija „Dani jagodastog voća“ Čelić (FOTO)

Menprom

U više nego ugodnom ambijentu kompleksa“Bazeni Mrkaljević“ u Čeliću je danas i zvanično otvorena 25. Privredna manifestacija „Dani jagodastog voća“ Čelić 2015.

Reha Centar

Uz bogat kulturno-zabavni program manifestaciju je zvanično otvorio federalni ministar trgovine Aleksandar Remetić, a brojne prisutne goste u ime domaćina je pozdravio Predsjednik Organizacionog odbora Admir Hrustanović.

ADMIR HRUSTANOVIĆ

Na ovoj manifestaciji zabilježeno je i prisustvo najviših dužnosnika resornih ministarstava BiH, Vlade federacije BiH I Tuzlanskog kantona, dok su što je svakako zabrinjavajuće po ovu općinu, izostali načelnik ove općine, te predstavnici općinskih službi, koji su prema riječima Hrustanovića čak i bojkotovali ovu manifestaciju.

DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ

Prva Privredna manifestacija “Dani jagodastog voća BiH” održana je 14. i 15. juna 1980. godine u Čeliću. Ova manifestacuha poznata je i pod imenom Dani jagode u Čeliću, a u kontinuitetu je organizirano 10 manifestacija. Nakon pauze od 10 godina, 2000. godine na incijativu općinskog načelnika obnovljena je manifestacija, ali i upotpunjena s novim sadržajima. U nizu je organizirano 11 manifestacija.

DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ
Pored izložbenog prostora, manifestacija redovno biva obogaćena brojnim edukativnim programima, okruglim stolovima i stručnim raspravama, promocijama i prezentacijama.
Namjera je tokom trajanja manifestacije okupljenima pružiti mogućnost novih saznanja, usporedbi i iskustava u proizvodnji i zaštiti, prije svega, jagodastog voća te osnovne smjernice potrebne u pripremama za što bolju konkurentnost na zahtjevnom evropskom tržištu.

DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ
U sklopu izložbenog prostora održava se i prezentacija “Bosanske sofre”.
Svake godine na sajmu najboljim izlagačima poljoprivrednim proizvođačima bivaju uručene medalje – zlatna, srebrena i bronzana jagoda te zlatna malina i zlatna kupina, kao i plakete za pojedince, institucije, sponzore i pokrovitelje.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: