20. godina Gradske organizacije porodica šehida i poginulih boraca Tuzle

Menprom

Prigodnom svečanom skupštinom Gradska organizacija šehida i poginulih boraca Tuzle obilježila je 20. godina  postojanja i rada.

Reha Centar

Radi se o organizaciji koja okuplja porodice onih koji su dali svoje živote u odbrani Boene i Hercegovine pa je samim tim obaveza organizacije da utiče na vldajuće strukture da se u kontinuitetu rješavaju jako važna egzistencijalna pitanja porodica šehida i poginulih boraca, posebno djece kojima treba podrška i pomoć jer su ostali bez svojih roditelja.

porodice šehida porodice šehida

Nije rijedak slučaj da je bilo puno manipulacioja sa ovom jako ranjivom kategorijom ali iz ove organizacije napominju da su generalno zadovoljni onim koliko država daje i pruža porodicama šehida i poginuli boraca. No ipak ističu da postoji još puno proostora za pomoć i podršku.

Sve gore navedeno, između ostalog istakla je Sabira Mićanović – predsjednica Gradske organizacije porodica šehida i poginuli boraca.

sabira mićanović

Na samok kraju ove svečane skupštine uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima. Među nagrađenim su gradonačelnik Tuzle Jasmin imamović , misistar za boračka pitanja Vlade Tuzlanskog kantona Zudin Mahmutović, predsjednik Merhameta Adil ef. Pezerović  te još nekoliko domaćih kompanija koje su pomagale udruženje svih ovih proteklih 20 godina postojanja i rada.

porodice šehida porodice šehida porodice šehida

aktuelno.ba

Komentari

Komentara