2.dan festivala omladinske kreativnosti “Ljepota različitosti” (foto)

Menprom

U organizaciji BMG – Bosanske medijske grupe i udruženja građana za mir, obrazovanje i kulturu “CMOK”  u Tuzli traje već drugi dan festival omladinske kreativnosti “Ljepota različitosti” i trajat će do 30. decembra, 2013.godine.

Reha Centar

Učešće na festivalu su uzele mnoge škole sa područja Tuzle, a kao domaćin festivala omladinske kulture danas bila  Osnovna škola “Novi Grad”.

ljepota različitosti

Ulaznica za festival “Ljepota različitosti” košta  “jedan slatkiš”, a od prikupljenih slatkiša pripremit će se paketići za djecu iz Mihatovića, te Domu za nezbrinutu djecu Tuzla, koji će biti podjeljeni u ponedjeljak. 

ljepota različitosti

Sa početkom u 11,oo sati u Osnovnoj školi “Novi Grad” održan je maraton kreativnosti i pozorišta mladih. Otvorena je izložba simboličnog naziva “Šetnja zvijeri kroz geološku historiju Planete Zemlje”, koju je pripremila Srednja Rudarska škola Tuzla. Mnogobrojni posjetioci su mogli uživati u izložbi i na trenutak prisjetiti se kako je naša Planeta nekada izgledala, te se zabaviti uz razne sadržaje koje su pripremili učenici drugih osnovnih i srednjih škola.

GALERIJA SLIKA

(I.F.)

Komentari

Komentara