Na visokoj školi FINra započeo 7. Međunarodni simpozij na temu: „Savremeni izazovi korporativnog upravljanja”.

Na visokoj školi FINra, danas je u organizaciji edukativno konsultantske kuće FINconsult započeo 7. Međunarodni simpozij na temu: „Savremeni izazovi korporativnog upravljanja”.

Na dvodnevnom Simpoziju recentni predavači i stručnjaci ponudit će i otvoriti mnoštvo zanimljivih tema i kvalitetnih rasprava. Teme koje će biti aktualizirane su od značaja i koristi za računovođe, revizore, finansijske menadžere, direktore, vlasnike preduzeća, članove upravnih i nadzornih odbora, članove odbora za reviziju, interne revizore, procjenitelje, inženjere na poslovima upravljanja kvalitetom i uvođenja standarda, kao i sve zaposlene u privatnom i javnom sektoru na knjigovodstveno-računovodstvenim, finansijskim i menadžerskim poslovima.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je i goste pozdravio i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.

U svom obraćanju premijer Suljkanović je, uz čestitke organizatorima na uspješnom dosadašnjem radu istaknuo da je „od svog osnivanja FINra postala moderna, autonomna, visokoškolska ustanova, integrisana u akademsku zajednicu, partner sa privredom, društvenom zajednicom i prestižnim domaćim i međunarodnim obrazovnim organizacijama, koja obrazuje vrhunske stručnjake iz oblasti finansija i računovodstva.

Sve to jasan je garant kvaliteta i ovog simpozija čijem otvaranju danas prisustvujemo. Simpozij će nesumnjivo ponuditi savremene poglede na oblast korporativnog upravljanja suočenog sa savremenim trendovima, poglede koji spajaju teoriju i praksu i nude rješenja i moguće pravce reformskih procesa“. U tom svjetlu svim gostima iz drugih država i iz drugih gradova, u ime Vlade Tuzlanskog kantona premijer Suljkanović je zaželio dobrodošlicu u Tuzlu, Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu, te im zaželio da se tokom boravka u Tuzli ugodno osjećaju i da simpozij bude prilika za uspostavljanje novih prijateljskih, naučnih i stručnih kontakata.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara