Japanska nacionalna TV ku─ça NHK najavljuje 8K prijenose s Olimpijskih igara

Ako do ljeta situacija s koronavirusom u svijetu ne eskalira do nevi─Ĺenih razmjera, Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju trebale bi se odr┼żati prema planiranom rasporedu, od 24. srpnja do 9 kolovoza odnosno od 25. kolovoza do 6. rujna.

Bit ─çe to prvi veliki doga─Ĺaji u svijetu koji ─çe biti snimani i u┼żivo preno┼íeni u video zapisu rezolucije 8k. Japanska nacionalna TV ku─ça NHK na ovaj se tehnolo┼íki iskorak priprema ve─ç godinama. Jo┼í krajem 2018. u toj je zemlji pokrenut prvi TV kanal koji emitira u 8k video rezoluciji uz 22.2-kanalni audio, a sada su objavljeni planovi za prijenose doga─Ĺanja s Olimpijskih igara, javlja Bug.

U 8k ─çe sigurno biti snimane ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, a tijekom njih bit ─çe obavljen i prvi prijenos u┼żivo 8k videa snimanoga iz helikoptera. Ne─çe svi sportski doga─Ĺaji tijekom Olimpijskih igara biti popra─çeni 8k prijenosom ÔÇô on ─çe biti rezerviran za one najzanimljivije i najgledanije. Bit ─çe tu atletskih finala, vodenih sportova, badmintona i stolnog tenisa, juda i ostalih dalekoisto─Źnim gledateljima najatraktivnijih sportskih okr┼íaja. Iz NHK su potvrdili da ─çe gledatelji koji mogu na svojim televizorima gledati 8k sliku imati prilike prijenose u toj tehnologiji gledati svakoga dana za vrijeme odr┼żavanja Olimpijskih igara, prenosi Bljesakinfo.

Komentari

Komentara