Živinice: U četvrtak otvaranje manifestacije „Dani dijaspore“

Rental Travel

Manifestacija će biti otvorena svečanim defileom limene glazbe u ulici Alije Izetbegovića, s početkom u 12:00 sati, a nakon toga će na Gradskom bulevaru biti otvoren živinički bazar pod nazivom „Dani dijaspore“, koji će građanima  biti na usluzi tokom svih dana manifestacije. Na otvaranju Dana dijaspore djecu će zabavljati Djed Mraz sa maskotama iz crtanih filmova uz prigodan zabavni program.

Reha Centar

Posebna pažnja ovogodišnjih Dana dijaspore biće posvećena turizmu, tako da će isti dan, s početkom u 16 sati u Plavoj sali BKC-a, biti provirani turistički potencijali Grada Živinice, gdje će se predstaviti udruženja i organizacije koje se bave turističkom ponudom, nakon čega će biti upriličena prezentacija i degustacija tradicionalnih bosanskih jela. Također, biće otvorena izložba slika umjetnika Emira Nišića, čija postavka će trajati tokom svih Dana dijaspore.

Drugi dan manifestacije biće otvorena Dječija likovna kolonija, u 9 sati u Plavoj sali BKC-a, pod vodstvom prof. Adisa Šabanovića, a u 13 sati u Hotelu President biće održan biznis forum “Dijaspora za razvoj Živinica-Start up“, pod vodstom prof. Bahrije Umihanića. Na forumu će prisustvovati predstavnici Start up projekata,  privrednici i potencijalni ulagači u živinički privredu.

Trećeg dana manifestacije, u 17 sati u Plavoj sali BKC-a, biće organizovana promocija knjige nekadašnjeg kapitena fudbalske reprezentacije BiH, Vlatka Glavaša, a pored Glavaša promociji će prisustvovati i Sinan Sinanović, istaknuti sportski novinar koji prati našu reprezentaciju od samog početka. Isti dan, već od 18 sati, biće upriličeno „Veče sevdaha i folklora“, a publika će uživati u izvedbama živiničkih sazlije, članova KUD Živinice i KUD Modrački mornari, te članovima Gradskog mješovitog hora Živinice, pod vodstvom dirigenta, prof. Seada Siočića.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara