Zastava sa ljiljanima na Slanoj banji u čast Dana državnosti BiH

Spread the love
Rental Travel

Pripadnici Patriotske lige Tuzla danas su na spomen obilježju Slana banja simbolično na Dan državnosti na jarbol podigli ratnu zastavu Armije RBiH, u ime svih šehida i poginulih boraca koji su svojim životima odbranili državnost naše domovine.

Reha Centar

Uz pripadnike Patriotske lige tokom simboličnog postavljanja zastave bio je i vjećnik Gradskog vijeća Tuzla Mirza Tupajić koji je na oktobarskoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla,podnio inicijativu da se na pomenutom spomen obilježju trajno postavi ratna zastava Armije RBiH, za šta je dobio podršku svih boračkih organizacija sa područja grada Tuzla.

Kako saznajemo zastava će nakon obilježavanja Dana državnosti biti skinuta do konačne odluke vijećnika Gradskog vijeća Tuzla.

“Ono što već dugi niz godina smeta i boli bivše pripadnike Armije RBiH, kao i porodice šehida i poginulih boraca, je činjenica da na kompleksu Slana banja ni na jednom mjestu nema istaknuta zastava sa ljiljanima, tačnije zastava bivše Armije RBiH. Svjedoci smo da prilikom obilježavanja značajnih datuma BiH i Grada Tuzle na spomen obilježju Slana banja budu prisutne brojne delegacije polažući vijence i odavajući počast šehidima, poginulim pripadnicima Armije RBiH. Na tri postojeća jarbola, tim prilikama se podignu zastave BiH i zastava Grada Tuzla dok se latentno godinama izbjegava postaviti zastava sa ljiljanima, pa čak i za praznike kojima se obilježavaju datumi vezani za period agresije na BiH” naveo je vijećnik Tupajić u pomenutoj inicijativi.

M.T

Komentari

Komentara

Posted In: