Zadovoljni ste kilažom, ali biste htjeli da vam je struk malo tanji? Postoji rješenje!

Spread the love
Rental Travel

Hormoni su odgovorni za raspored masnih naslaga na našem tijelu. Ali nažalost, kod mnogih dama je prisutan hormonski disbalans. Hormonski disbalans je posljedica zagađenog zraka, nedovoljne fizičke aktivnosti, neodgovarajuće prehrane i mnoštva stresnih situacija.

Reha Centar

Prema tome, uključite se u fizičku aktivnost, reducirajte način prehrane i zaboravite na brzu hranu, boravite na svježem zraku i izbjegavajte stres i živciranje.

Masne naslage oko struka
Ova pojava ukazuje da je lučenje inzulina izvan kontrole. Da biste to smanjili, jedite što više morskih plodova, ribe, brokule uz začine kao što su cimet, čili, a zasladite se borovnicama i brusnicama i pijte svakodnevno zeleni čaj. Koristite kruh od integralnog brašna. Ovako ćete pročistiti organizam i lučenje inzulina svesti na optimalnu mjeru. Izbacite iz konzumacije alkoholna i gazirana pića, slatkiše i

Masne naslage u slabijem dijelu pazuha
One vas onemogućavaju da nosite haljine i majice bez rukava i s naramenicama. Osim što ne izgleda lijepo, ova pojava može biti znak da štitna žlijezda ne radi kako treba, to jest da je sporija nego što bi zaista trebalo, a obično je praćeno brzim zamaranjem i lošim raspoloženjem. Bilo bi odlično da kupus, brokulu, prerađenu soju, kelj, repu, jagode i breskve jedete u što manjim količinama. Zamijenite ih lososom, tunom, brazilskim orahom, lukom i integralnim žitaricama. Naravno, živciranje i stres su vam zabranjeni.

Masne naslage na nadlakticama
Pokazatelj da se testosteron slabo luči u vašem tijelu. Da biste to sanirali, potrudite se češće voditi ljubav, svakodnevno vježbati skupinu mišića na nadlaktici, dovoljno spavati i smanjiti stres. Izbjegavajte slatkiše, ali nema potrebe da gladujete. Konzumirajte što više lososa, avokada i sjemenke lana.

Masne naslage na bokovima i stražnjici
Masne naslage na bokovima i stražnjici uklonit ćete ako prehranu bazirate na povrću, voću, jogurtu i integralnim žitaricama. Ovaj problem se javlja ako je razina estrogena veća od optimalne. Smanjite konzumaciju lijekova za smirenje, kave, te alkoholnih i gaziranih pića.

(ljepotaizdravlje.hr) – aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: