XVIII TKT FEST ON LINE 20-20: Digitalni balans Zijaha Sokolovića na TKT-ovskoj platformi

Menprom

Poslednjeg dana XVIII ON LINE TKT FEST-A 20-20 je prezentacija pozorišno dokumentarne izložbe „Digitalni balans Zijaha Sokolovića na TKT-ovskoj platformi“. Izložba počinje u 19 30 i biće realizirana na web i facebook stranici Teatra kabare Tuzla. Autor izložbe je Srđan Vukadinović, sa saradnicima: Emirom Hukićem, Unom Isić, Amnom Jahić, Avdom Smajićem, Edom Memićem i Jakubom Halilovićem.

Reha Centar

Stalni učesnik TK-festa Zijah Sokolović, pored monodrama, uloga u televizijskim serijama i igranim filmovima Zijah Sokolović nastupao je u sarajevskom Kamernom teatru 55 osamdesetih godina XX vijeka. Posljednjih dvadesetak godina (od 1992) Sokolović živi, glumi i režira u Austriji i Sloveniji. Direktor je dječijeg pozorišta Theaterland u Salzburgu, profesor na katedri za glumu Bruckner Konservatoriuma u Linzu, umjetnički direktor pozorišnog festivala Dežela gledališća u Ljubljani i umjetnički vođa projekta Dramatično društvo.

Tekst “Glumac je, glumac je” Zijaha Sokolovića preveden je na nekoliko jezika i igrana je u dvadesetak zemalja u svijetu.

Teatar kabare Tuzla je osnovan na Svjetski dan pozorišta te je ove godine proslavio svoje punoljetstvo u virtuelnosti – protiv panike i straha. Nizom dokumentarnih izložbi, pozorišnog karaktera, u periodu od 27.03-02.04. davao je podršku ljudima u izolaciji, svjesni da jačanjem duha možemo lakše prebroditi novonastalu krizu uzrokovanu pojavom pandemije. Planirani programski pozorišni sadržaj ovogodišnjeg XVIII TKT FEST-a svoju realizaciju na festivalskoj sceni u punom kapacitetu će doživjeti vrlo brzo, po prestanku okolnosti koje su dovele do njegovog odgađanja.

Digitalni projekat On-line TKT-fest 20-20 realizirala je programska i producentska ekipa: Vlado Kerošević, Srđan Vukadinović, Ivana Milosavljević, Damir Altumbabić, Zoran Pavljašević, Emir Hukić, Avdo Smajić, Edin Memić i Jakub Halilović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara