Vlada TK: Usklađivanje pravne regulative

Rental Travel

Vlada Tuzlanskog kantona je na prvoj redovnoj sjednici utvrdila nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o robnim rezervama Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Obaveza donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o robnim rezervama Tuzlanskog kantona proizašla je iz Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Tuzlanskog kantona, čijom posljednjom izmjenom i dopunom Kantonalna direkcija robnih rezervi je prestala postojati kao samostalna upravna organizacija i uvrštena je u sastav Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Također, Zakonom o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu uređena su određena pitanja koja se odnose na radno-pravni status rukovodioca upravne organizacije u sastavu kantonalnog ministarstva, koji, prema odredbama ovog zakona, nije državni službenik, ali se njegov radno-pravni status reguliše ovim zakonom. Kao posebno značajan segment treba izdvojiti rješavanje smještaja privremeno oduzete robe u prekršajnom postupku i inspekcijskom nadzoru, što je do sada predstavljalo veliki problem za inspekcijske organe.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara