Vlada TK u većoj mjeri udovoljila zahtjevima sindikata

Rental Travel

Vlada Tuzlanskog kantona će osigurat isplatu drugog dijela regresa za 2013.godinu do 20. septembra 2014.godine, te učiniti maksimalne napore da se do kraja 2014.godine uz redovnu isplatu plata i naknada zaposlenih kod budžetskih korisnika, osigura i isplata zaostalih naknada za topli obrok i prevoz radnika za dva mjeseca. Također, Vlada će i u buduće nastojati da održi redovnost isplate plata i naknada plata zaposlenika kod budžetskih korisnika, do kraja mjeseca za prethodni mjesec, navodi se u današnjem stavu Kolegija Vlade Tuzlanskog kantona, kao odgovor na zahtjeve Kantonalnog odbora sindikata Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Od kako je preuzela dužnost krajem marta 2014.godine, Vlada je činila maksimalne napore i time u dosadašnjem periodu osigurala redovnost isplate plata i naknada za sve zaposlene u oblasti obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave na području našeg kantona.

Vjerujemo da Kantonalni odbor sindikata Tuzlanskog kantona prihvata Vladu Tuzlanskog kantona kao iskrenog partnera u međusobnim odnosima, te da će razumijevajući trenutno stanje u Budžetu Tuzlanskog kantona, kao i napore Vlade na održavanju sistema, podržati gore navedene stavove, navodi se u dopisu koji je danas dostavljen sindikatima.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara