Vincent Tan preuzima FK Sarajevo!

Rental Travel

Upravni odbor (UO) Fudbalskog kluba Sarajevo uspješno je priveo kraju pregovore s malezijskim milijarderom Vincentom Tanom, izjavio je Agenciji FENA potpredsjednik kluba Edis Kusturica.

Reha Centar

UO FK Sarajevo u proteklih šest mjeseci potpuno se posvetio ispunjenju Tanovih uvjeta, a Kusturica je istaknuo da je Malezijac već prebacio dio sredstava namijenjenih potpunoj ”rehabilitaciji” kluba s Koševa.

– Mogu sa zadovoljstvom reći da su svi dokumenti potpisani i da nam je Tan već prebacio dio sredstava. Trenutno ne mogu reći koliki je to iznos, jer s Tanom imamo potpisan sporazum o povjerljivosti. Drugi dio transfera je u toku i trebao bi biti završen sutra. Priveli smo kraju važan posao, postupak koji je trajao šest mjeseci, a koji FK Sarajevo obećava svijetlu budućnost – izjavio je Kusturica.

Tan će dobiti potpunu kontrolu nad klubom u smislu upravljačkih i glasačkih prava, ali Kusturica vjeruje da će sve odluke u klubu biti donošene konsenzusom.

– Nakon dosadašnjeg iskustva s Tanom uvjeren sam da će odnosi u klubu biti koordinirani i sinhronizirani rad usmjeren ka napretku i boljoj budućnosti našeg kluba. On će na nas prenijeti svoja iskustva koja je stekao kao vlasnik engleskog Cardiff Cityja, a vrhunac projekta trebalo bi biti pokretanje naše akademije za mlade igrače – objasnio je potpredsjednik FK Sarajevo.

FK Sarajevo je također sklopilo dogovore s Cardiffom o razmjeni igrača i stučnog osoblja, a klub bi se nakon dugo vremena trebao naći u stabilnoj finansijskoj situaciji.

– Radimo sve što možemo da se klub finansijski deblokira. Vrijeme je da dobijemo slobodne račune i ”prodišemo”. Vjerujem da će taj proces ići željenim tokom i da će FK Sarajevo krenuti u pravcu koji priželjkuju svi ljubitelji ovog kluba – zaključio je Kusturica.

(Fena/av/aktuelno)

Komentari

Komentara