Veliki humanitarni turnir ¨Mikase¨ za djecu Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla 23.juna na Telexu

Menprom

Ženska odbojkaška Akademija „Mikasa“ Tuzla  23. juna 2019. godine organizuje veliki humanitarni turnir u ženskoj odbojci a sve u povodu pomoći i podrške za djecu,njihove majke i uposlene Odjeljenje za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Reha Centar

Turnir će biti održan na stadionu Telex u Tuzli a očekuje se veliki broj učesnika i ženskih ekipa iz različitih firmi i kompanija, kao i veliki broj poznatih ličnosti iz javnog i političkog života  sa prostora Tuzle i Tuzlanskog kantona, koji učešćem na ovom turniru žala pomoći djecu koja borave na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Cilj ovog velikog i humanog projekta je kroz sport i promociju ženske odbojke uključiti veliki broj respektabilnih preduzeća i kompanija, pojedinaca, udruženja te građana da prijave ekipe uposlenica koje će igrati odbojku na humanitarnom turniru u Tuzli.
Plaćanjem kotizacije za učešće na turniru učesnici podržavaju kupovinu laptopa i play tableta za djecu koja su na liječenju na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla, a sve kako bi se bolesnoj djeci omogućio ljepši i ugodniji boravak na klinici, te komunikacija i zabava za vrijeme boravka.
Dio prikupljenih sredstva će biti usmjeren i za plaćanje kotizacije za takmičenje djece iz Akademije „Mikasa“, koja će prvi put imati priliku da učestvuju u 1. ligi Federacije BiH.

– Vrlo bitno je naglasiti da će sve firme učesnice automatski uplatom sredstava za turnir, postati i sponzori Akademije Mikasa, čime se Mikasa obavezuje da će reklamirati sve firme –sponzore ovog turnira tokom cijele godine na svojim utakmicama , press konferencijama, kampovima i putovanjima.

Tuzla će time dobiti jedn zdrav i mlad sportski kolektiv na koga će Tuzla i Tuzlanski kanton biti ponosni.Činjenica da imamo 200 djevojčica, 7 trenera, 3 ljekara i 5 volontera,  , govori o ozbiljnosti i opredjeljenosti Akademije da postane najveći i najmasovniji sportski kolektiv u BIH. –kazao je Almir Žilić, prvi čovjek Akademije Mikasa.

On je još dodao da postoji veliko interesovanje firmi i preduzeća za ovaj projekat i da su neke od tih firmi već prijavile svoje ekipe i potvrdile učešće na ovom humanitarnom turniru.

U toku turnira planiran je savjetodavni razgovor  uposlenica koje imaju zdravstvenih problema,  sa uvaženim dr Edinom Buljugićem spec. fizikalne medicine, sportske prevencije i rehabilitacije ,čiji će info pult biti postavljen u krugu odigravanja turnira.

Također, u pauzi utakmica i opuštenoj atmosferi učesnici turnira će imati priliku razgovarati i sa specijalnim timom stručnjaka za rješavanje problema sa  prekomjernom kilažom i gojaznošću djece i odraslih, razgovarati  i savjetovati se sa fitnes trenerom za žene, te prisustvovati promociji proizvoda domaće  kompanije -DMF office koja je specijalizirana za poslovanje uspješnih kompanija i još niz drugih iznenađenja.

Poslije turnira, planirana je zajednička večera sa uposlenicama firmi koje su učestvovale na turniru  u društvu sa menadzmentom te firme, na kojem će biti prisutni i predstavnici  izvršne i zakonodavne vlasti, političari, poznate ličnosti Tuzle  i TK, i gdje će biti podijeljen veliki broj nagrada.

Medijski pokrovitelji humanog projekta su RTV TK i Radio Kameleon a projekat su još podržali iTuzlarije.net,Tuzla info, Aktuelno.ba, Klix.ba, RTV7, RSG Radio i RTV Slon.

Prijave za turnir otvorene su do 16.juna. Dodatne informacije i prijave putem telefona na broj 061 731 149 ili na e-mail: almir.zilic210379@gmail.com

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara