Veličantvenim koncertom filmske muzike u Živinicama otvorena Omladinska ljetna scena

Menprom

U subotu je koncertom filmske muzike svečano otvorena Omladinska ljetna scena.Publika je imala priliku uživati u muzici velikih muzičkih stvaralaca iz domaćih i stranih filmova, a u izvedbi talentovanih muzičara.

Menprom

Na samom početku otvaranju obratio se direktor BKC-a Živinice Elmir Krivalić, koji je istako da je gradnja ljetne scene najskuplji i najznačajniji projekat u oblasti kulture u novijoj historiji Živinica, te za naredni četvrtak najavio Koncert pod zvijezdama, na kome će nastupati Monika Tadić i Nadira Ajanović, pijanistice, te solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

U uvodnom obraćanju Gradonačelnik Živinica dr. Samir Kamnjeković istako je značaj kulture i umjetnosti za društvo: „Ponosni smo na ovaj hram kulture, nadam se da će naši građani na ljetnoj sceni uživati u velikim projektima iz oblasti kulture i umjetnosti. Umjetnost ne poznaje granice niti bili kakva ograničenja, pa ni vremenska. Neka umjetnost u Živinicam živi tokom cijele godine.

Omladinsku scenu, prigodnim govorom, otvorio je i doajen bh. glumišta i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Izudin Bajrović, koji je istako veliko zadovoljstvo gradnjom ovakvog značajnog objekta: „U vrijeme kada smo razmišljali da li će kultura preživjeti pandemiju i ova teška vremena, mi dobivamo ovako značajan hram kulture, što nam vraća optimizam da će kultura ipak preživjeti.Želim da se na ovoj sceni smjenjuju različiti kulturni sadržaji i u to uopšte ne smumnjam. Slijede raznovrsni kulturni sadržaji na novoj sceni u Živinicama, što je veliki dobitak za BiH”.

U premijernom nastupu na novoj Omladinskoj ljetnoj sceni učestvovali su Rijad Mazalović- klavir, Merima Saburović- flauta,Marcela Tadić- vokal i klavir, Nejra Brčaninović- vokal i gitara, Sead Siočić-klavir, Alija Numanović-violina, Dino Dorić- vokal i harmonika,Emir Ibrahimović- glumac, Elmir Krivalić- glumac, zvuk, svjetlo i specijalni efekti – Dino Muminovic.Specijalni gosti bile su balerine Narodnog pozorišta Sarajevo Nadža Pušilo i Selma Štrbo Arnaut.

Svi oni nagrađeni su burnim aplauzima prisutnih, za izvedbe filmske muzike Pirates of the Caribben, Skyfall, Titannic, Amelie, Frozen, Bolji život, Malo je malo dana,… te monologe iz Ivkove slave i  Ovo malo duše.

Organizacijski tim radio je u sastavu: Amira Ahmetović, Amra Mujezinović, Jasmina Šabanović, Midhat Jamaković, Enisa Avdibašić, Šekib Nukić, Mirsad Šehović, Emir Ibrahimović i Elmir Krivalić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara