Uspješan rad Narodnog pozorišta u Tuzli

Narodno pozorište Tuzla je 2019. godinu, obilježilo vrlo bogatim sadržajem aktivnosti koje su se ogledale prvenstveno izvođenjem premijernih predstava (velika scena, dječija scena), izvođenjem repriznih predstava na sopstvenoj sceni i na gostovanjima u zemlji i inostranstvu, učešću na pozorišnim festivalima u zemlji i inostranstvu, te niza gostovanja drugih pozorišta na našoj sceni, kao i održavanjem  svečanih sjednica, akademija,  promocija knjiga,  izložbi slika i fotografija i niza drugih aktivnosti.

Ukupno gledano realizovane su različite aktivnosti u Narodnom pozorištu Tuzla, a od toga značajno je istaći premijerno izvođenje pet predstava  na velikoj sceni i jedne predstave na dječijoj sceni. Reprizno je izvedeno na sopstvenoj sceni 38 predstava na velikoj i 7 predstava na dječijoj sceni. Takođe ništa manje značajne nisu ni devet repertoarskih predstava izvedenih na gostovanjima u zemlji i inostranstvu, a organizovano je i realizovano 40 gostovanja drugih pozorišta na sceni NP Tuzla. Uz sve navedeno održane su i druge manifestacije: svečane sjednice, akademije, promocije, koncerti i dr.

Istovremeno važno je istaći učešće Narodnog pozorišta Tuzla na brojnim festivalima te osvajanje brojnih priznanja i nagrada za rad i ostvarenja Narodnog pozorišta u Tuzli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara