Uspješan nastup plivača “Jedinstva” na mitingu u Banja Luci

Spread the love
Menprom

U subotu 17.12.2016. godine na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci održan je MEĐUNARODNI NOVOGODIŠNJI PLIVAČKI MITING KLUBOVA DELFIN I AQUA STAR na kojem je nastupilo 20 klubova isa 312 takmičara. Plivalo se na 25 metarskom bazenu po FINA pravilima a i budući plivači i plivačice su dobili priliku da se pokažu kroz utrku 25 metara, a da svi budu nagrađeni pobrinuo se Deda Mraz koji je najmlađima uručio novogodišnje paketiće.

Reha Centar

Takmičari su bili podijeljeni po starosnim kategorijama.

GKVS JEDINSTVO je, nakon uspješnog nastupa proteklog vikenda, na ovom mitingu nastupilo sa 8 takmičara i to:

Almira Subašić, Emina Imamović, Luka Milić, Emela Lukavica, Lejla Imširović, Isa Mandžić, Azra Kasumović i Almir Subašić.

U konkurenciji u kojoj su neki plivači nastupali i sa starijim godištem osvojene su ukupno 3 medalje od čega 1 srebrena i 2 bronzane ali su svi plivači popravili svoja najbolja vremena.

Najuspješnija, a ujedno i najmlađa, je bila Almira Subašić koja je osvojila 2. mjesto i srebrenu medalju u disciplini 25m delfin,

Isa Mandžić je zauzeo 3. mjesto u disciplini 50m leđno, i koji je bio 4. na 50m prsno.ž,

Almir Subašić je zauzeo također 3. mjesto u disciplini 100m delfin osvojivši bronzanu medalju,

Uspješan nastup je imao i Luka Milić koji je dva puta bio 4. i to na 25m slobodno i 25m delfin,

Uspješan nastup naših najmlađih plivača potvrda je stručnog i kvalitetnog rada naše škole plivanja kao i kluba a o čemu se možete uvjeriti i sami na našoj Facebook stranici  https://www.facebook.com/gkvs.jedinstvo ili lično svakog utorka i četvrtka na bazenu Hotela Tuzla od 17:30 i subotom od 09:30.

Svim plivačima čestitamo i želimo im jos više sreće i uspjeha na predstojećim takmičenjima, a svima želimo sretne predstojeće praznike.

Boris Novak – GKVS JEDINSTVO

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara