UKC Tuzla: Predavanje na temu „Podrška osobama sa psihičkim poremećajima”

Spread the love
Rental Travel

Klinika za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u saradnji sa Temple univerzitetom iz Filadelfije (USA), Medicinskim fakultetom Univerziteta u Tuzli i Udruženjem psihijatara Tuzlanskog kantona organizuje radionicu/predavanja na temu  „Podrška osobama sa psihičkim poremećajima/invaliditetom u uključivanju u zajednicu“.

Reha Centar

Radionica će se održati 2. decembra 2017. godine na Klinici za psihijatriju UKC Tuzla, sa početkom u 9 sati.

 Cilj radionice je poboljšanje vještina profesionalaca u pružanju podrške osobama s mentalnim poremećajima u participaciji u zajednici ali i podizanje svijesti  o važnosti fizičke aktivnosti u očuvanju i poboljšanju mentalnog zdravlja kako za osobe sa mentalnim poremećajima tako i za sve druge kroz participaciju u zajednici. Poseban cilj ove radionice je ukazati na štetan utjecaj navike sjedenja (sedentarnog ponašanja) na kogniciju, učenje i na općedobro fizičko i mentalno stanje.

Radionica je namijenjena stručnjacima u oblasti mentalnog zdravlja i korisnicima usluga službi mentalnog zdravlja ali i svim drugim zainteresiranim za oblast zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja.

Radionica se održava u okviru programa „Ekopsihijatrije“ kao jedna u nizu aktivnosti koje Klinika za psihijatriju UKC Tuzla i Udruženje psihijatara TK provodi posljednje tri godine.

Predavači na radionici su eminentni stručnjaci iz područja psihosocijalne rehabilitacije sa Temple Univerziteta iz Filadelfije sa kojima je saradnja uspostavljena uz podršku profesora Bryan McCormicka naučnika istraživača na Medicinskom fakultetu u Tuzli, a u okviru Fulbright programa razmjene Američke Vlade.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara