U Živinicama počela gradnja jedne od najmodernijih ljetnih scena u BiH

Menprom

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor za izgradnju moderne ljetne pozornice. Cilj projekta jeste povećanje projekata u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena, a biće izgrađena u neposrednoj blizini zgrade BKC-a Živinice.

Reha Centar

Finansijska vrijednost projekta iznosi 119.660,23 KM, a navedena sredstva u potpunosti su obezbijeđena iz namjenskih sredstava Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Ugovor je potpisan sa izvođačem radova direktorom firme „DŽENA“ d.o.o Gradačac Hasanom Topčagićem.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istakao je važnost ovog projekta za Grad koji će u funkciju staviti društvo i kulturu, te da će radovi biti završeni u roku od dva mjeseca.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić, koji je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo zbog izgradnje ovakvog objekta u Gradu Živinice, te istakao da je navedena ljetna pozornica najveći poslijeratni projekat u oblasti kulture u Živinicama, koja će mnogo značiti građanima našeg Grada.

„Projekat ljetne scene u Gradu Živinice je dugo čekan projekat i moći će primiti oko 300 ljudi koji će uljepšati naš Grad, ali i najvažnije, stavit će u funkciju društvo i kulturu. Tehnički nismo imali mogućnosti za ovaj projekat ranije, kako bi se u Gradu u ljetnim i jesenjim danima održavale kulturne manifestacije na najkvalitetniji način. Ljetna pozornica će otvoriti Grad da postane domaćin velikih ljetnih skupova kulture koji se budu održavali ne samo u našem Gradu, nego i u Kantonu i u Federaciji. Sva sredstva za izgradnju uspjeli smo obezbijediti sa viših nivoa, a to sve zahvaljujući marljivim radom putem projekata na kojim je administracija Grada Živinice vrijedno radila i ovom prilikom se želim zahvaliti našoj administraciji.“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Ljetna scena bi trebala biti završena do kraja jula mjeseca, kada će i početi sa radom, a planirane su predstave, koncerti, ljetno kino, promocije i dr.

 

Ovo je samo jedan u  nizu zanimljivih infrastrukturnih projekata u Živinicama, obzirom da počinje i gradnja novog dječijeg gradskog igrališta, a nakon izgradnje putne infrastrukture, kružnih tokova, uređenja javnih površina, parkinga, uređenja poslovnih zona. Počinje i uređenje gradskog Bulevara, na kojem je će biti instalirana moderna fontana i sebilj, a ubrzano se radi i na rješavanju dugogodišnjeg problema, vodosnadbijevanja na cijelom području grada Živinice.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara