U radnoj posjeti UKC Tuzla boravio ministar ljudska prava i izbjeglice BiH, Sevlid Hurtić

Rental Travel

U radnoj posjeti UKC Tuzla povodom početka provedbe projekta “Prijenos znanja” boravio je ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Sevlid Hurtić.

Reha Centar

U razgovoru sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Denijalom Tulumovićem, ministar Hurtić je predstavio projekat koji za cilj ima povezivanje bh. stručnjaka iz dijaspore sa domovinom.

Riječ je o projektu koji je u završnoj fazi i čija provedba počinje najkasnije od novembra ove godine. Na projekat će moći aplicirati sve javne ustanove, sa akcentom na kliničke centre u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine svojim aktivnostima je ostvarilo bazu podataka sa preko dvije stotine doktora nauka i naučno istraživačkih radnika u dijaspori. Započeti projekat “Prijenos znanja” bit će finansiran od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, uz suradnju Ambasade Švicarske u BiH.

Direktor Tulumović se zahvalio na pozivu da Univerzitetski klinički centar Tuzla učestvuje u pomenutom projektu, te istakao da će ova ustanova sa svoje strane pružiti maksimalnu profesionalnu i tehničku podršku projektu.

aktuelno.ba / UKC Tuzla

 

Komentari

Komentara