U Gazi Husrev-begovoj džamiji klanjana dženaza namaz šejhu Salihu ef. Ibriševiću

Rental Travel

U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, klanjana je dženaza namaz šejhu hadži Salihu Faruki ef. Ibriševiću.

Od uvaženog šejha oprostili su se njegovi prijatelji, šejhovi, derviši, porodica, komšije, predstavnici Islamske zajednice čiji je uposlenik bio, saradnici, brojne delegacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, regije, Evrope, Turske, Amerike, Irana.

Nepregledna kolona ljudi je Baščaršijom nosila tabut šejha Ibriševića do mjesta vječnosti, a njegov mezar će biti na mezarju Hambina Carina.

Bio je sufija, znalac, živi Kur'an, učitelj, predvodnik zaljubljenih, šejh pravovjernih hadži Salih Faruki efendija Ibrišević preselio je na ahiret u 81. godini života.

Rođen je 15.05.1941. godine u Paležu kod Kiseljaka. Živio je skromno. Bio je ugodno i priželjkivano društvo stotinama svojih sljedbenika. Govorio je, predavao, prevodio i pisao o temama iz sufizma, akaida, ahlaka, tefsira, hadisa, fikha, arapske lingvistike, prirodnog okruženja i nauke općenito i izvrstan je poznavalac rješenja hanefijske pravne škole.

Rental Travel


Poštovan je i cijenjen od svojih prijatelja i pristalica ali i od svojih neprijatelja. Pun razumijevanja i samilosti za svakoga, za muslimana i nemuslimana. 

Autor je više knjiga: Pravi put i stranputice, Risala, Ako hoćeš derviš bit, Šejhov govor znaj istina je, Govor sufije. Preveo je djela Dragulji Mudrosti, pet djela Mekkanskih otkrovenja od čuvenog Šejhul Ekbera ibn Arebija.

Fena

Komentari

Komentara