U BKC Živinice upriličena modna revija

Rental Travel

U petak, 20.1.2023.godine, u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama upriličena je modna revija koju je organizirao  Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Živinice. Ovaj odjel je, između ostaloga vodio kurs šivenja i krojenja za žene pod mentorstvom edukatorice Senihe Halilčević.

Reha Centar

U Plavoj sali BKC-a Živinice upriličena je prezentacija njihovog dosadašnjeg kreativnog rada kroz modnu reviju na kojoj su predstavljeni mnogobrojni modeli odjevnih predmeta.

Počasni gosti bili su korisnici Centra “Hrabro srce” iz Tuzle, učenici iz Muzičke škole pod mentorstvom profesora Harisa Muminovića i Ankice Samardžić,zatim, Selma Fazlić koja je izvela sevdalinke uz klavirsku pratnju profesora Sabahudina Šabanovića. Među učesnicima na modnoj reviji, osim polaznica kursa krojenja i šivenja, svoje modele su prezrntovali i korisnici Centra “Hrabro srce”, vl. obrta stari zanati “Kreativne ruke” Amela Ćejvanović” i drugi.

Kao gosti modne revije prisustvovale su roditelji i rodbina učesnika, član udruženja žena “Gornja Tuzla” Merisa Kušljugić koja je, također, kreativna,  profesorica  Ekonomsko-trgovinske škole Tuzla Mersada Agović,  nastavnice Prve osnovne škole Živinice i dr.

Modna revija je bila organizirana na najvećem nivou i protekla je u predivnoj svečanoj atmosferi. Sponzori projekta bili su: GIR Gračanica, Repromaterijali “Sirma “Živinice,  Salom vjenčanica “Selimović “, Ćevabdžinice Bulevar i IN Živinice Amir i Nermina Sakić. 

N. A.

 

Komentari

Komentara