Tradicionalni Džumbus Džemming sa Unplugged Sound sadržajem + novi DJ Party

Ove godine, skupina mladih muzičara uključenih u Džumbus festival (www.fb.com/dzumbusfestival), osmislila je Unplugged Sound projekat kojim žele pomoći mlađim, neafirmisanim kolegama da nauče nešto novo, pređu sa “kućnih” na javne nastupe i pokažu svoje umijeće/rad publici koja je željna live Unplugged i Plugged performansa.

U tu svrhu je tokom ove sedmice održana dvodnevna radionica na lokaciji BRDO Coworking prostora (www.fb.com/BrdoCowork) gdje su se prisutni polaznici/ce educirali i uputili u Osnove teorije muzike; Muzičke vještine i tehnike; Pristup učenju srodnih i stranih instrumenata; Disciplina vježbanja i Rukovanje muzičkom opremom i Otklanjanje tegoba javnog nastupa. Nakon radionica, svi polaznici/ce, a i posjetioci/gosti muzičari/ke, su pozvani da u Subotu 17.8.2019. od 20h učestvuju u tradicionalnom Džemming open-air koncertu (http://bit.ly/UnplDzem) na bini Džumbus Festivala u Zlatarskoj ulici . Sasvim opušteno, bez straha i treme, solo ili zajedno sa drugim muzičarima, mlađim i starijim, u jednoj unplugged/plugged džemming atmosferi svi prisutni će biti dio večeri koja će se dugo pamtiti.

No, dan prije toga održava se i 8. DiDžejing događaj (http://bit.ly/BMDdz8) gdje Tuzla Live udruženje (www.fb.com/tuzlalive)   predstavlja mlade snage tuzlanske elektronske scene. Pored BYÖK.a i Makkay.a, koji su se već predstavili publici ove godine, želimo predstaviti novo ime – DJ DANKESHN tj. Danisa Jovanovića. On je jedan od najmlađih didžejeva u BiH i krenuo je iz Stereo Sektor ekipe čiji je aktivni član. Preferira svirati techno i tech house, a polako ulazi i u producentske vode.

www.fb.com/dankeshnofficial/
www.instagram.com/dankeshn/

Ovaj trojac će u Petak 16.8.2019. u Zlatarskoj ulici od 20h predstaviti svoje umijeće u višesatnoj predstavi kroz zvuke Drumm and Bass, Techno i Trance elektronske muzike, a svi ste pozvani na ovu odličnu zabavu na otvorenom u centru grada!

(svi Džumbus Festival dogadaji su na otvorenom i nema naplacivanja ulaznica) #DzumbusFestival #TuzlaLive #Tuzla #acousticmusic #unplugged #jamming #livemusic #concert #rockmusic #rockandroll #rocknroll http://bit.ly/UnplDzem #trancemusic #technomusic #dnb #drumandbass http://bit.ly/BMDdz8

aktuelno.ba

Komentari

Komentara