Tokom dana kiša u cijeloj zemlji

 U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana u sjeverozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Ivan-sedlo 17, Široki Brijeg 18, Bihać 19, Sanski Most i Sokolac 20, Gradačac i Tuzla 21, Banja Luka, Grude, Livno i Zvornik 22, Bugojno, Jajce i Sarajevo 23, Trebinje 26, Neum 27 i Mostar 29 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalno i sporo opada.

 Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Lokalno je moguća i pojava grada. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 31 stupanj.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Komentara